Bereidingstijd: 45 minuten
Invriestijd: 1 uur en 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: laag
Ingrediënten voor 4 personen:
250 g Amarene kersen
300 g Griekse yoghurt
2 eiwitten
40 g poedersuiker
75 g bloem
3 eieren
170 g suiker
15 g ongezoet cacaopoeder
Bereidingswijze:
Doe 2 hele eieren in een kom, voeg de suiker toe en klop dit met een elektrische garde tot een luchtig en helder mengsel. Voeg de bloem en cacao in delen toe en blijf het geheel mengen met een spatel.
Breng het mengsel over in een rechthoekige met bakpapier bedekte ovenschaal en bak het 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 ° C.
Blast Chill
Koel het biscuitgebak in de voorgekoelde Freddy met de Blast Chill functie tot +3°C .
Klop ondertussen de eiwitten met de poedersuiker en meng ze met de Griekse yoghurt. Giet de zwarte kersen uit de siroop.
Maak met behulp van een kleine ronde gebakjessnijder (met dezelfde diameter als de glazen waarin de tiramisu wordt geserveerd) 12 schijfjes van het biscuitgebak en verkruimel het resterende biscuitgebak.
Leg een schijf op de bodem van 4 glazen, bevochtig deze met de zwarte kersensiroop, voeg de yoghurtcrème toe en decoreer met wat Amarene kersen. Maak het geheel af met wat verkruimelde biscuitgebak.
TIPS
Shock Freeze
Je kunt een royale hoeveelheid tiramisu-glazen bereiden en ze samengesteld met Freddy's Shock Freeze functie invriezen om ze tot 6 maanden in de vriezer te kunnen bewaren.
Zo heeft u altijd een vers en licht dessert in de vriezer, klaar om aan uw gasten aan te bieden of om te nuttigen aan het einde van de lunch, aan het einde van het diner of als tussendoortje.
Haal het 40-45 minuten voor het serveren uit de vriezer!