VENUS RIJST MET TONIJN TARTAAR EN PISTACHEKORREL
Bereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd voor groenten: 40 minuten
Kooktijd rijst: 55 minuten
Snelkoeltijd rijst: 20 minuten (uitgespreid op een roestvrijstalen plaat, ongeveer 1,5 cm dik)
Snelle invriestijd rijst: 30 minuten (uitgespreid op een roestvrijstalen plaat, circa 1,5 cm dik)
Moeilijkheidsgraad: laag
Voor 4 personen
700 g zwarte (venus) rijst
4 courgettes
1 lange aubergine
1 gele paprika
1 rode paprika
2 verse lente-uitjes
3 wortelen
300 g bevroren of verse erwten
250 g blast tonijn
50 g gepelde pistachenoten
1 sinaasappel Frisse munt
Extra vergine olijfolie
Zout en peper
BEREIDING
Blast Chillen
Kook gezouten water in een pan en kook hierin Venus-rijst.
Snijd alle groenten in blokjes.
Verhit een beetje olie in een grote pan en bak hierin de bosui en de wortelen; Voeg na 10 minuten de paprika's toe en na nog eens 10 minuten de courgettes en erwten. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de aubergineblokjes 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ° C, bevochtig ze met een scheutje olie en licht zout toe.
Combineer alle groenten in één roestvrijstalen pan, meng ze goed en laat ze snel afkoelen in Freddy met de Blast Chill functie voor ongeveer 15 minuten.
Snijd de tonijn in blokjes om een tartaar te krijgen, breng deze op smaak met zout, peper, olie, geraspte sinaasappelschil en een paar gehakte muntblaadjes en bewaar in de koelkast.
Giet de zwarte rijst af, laat hem snel afkoelen in Freddy met de Blast Chill functie voor ongeveer 15 minuten om hem op te warmen, meng hem dan met de groenten en serveer hem met de koude tonijntartaar en de grof gehakte pistachenoten met een mes.
TIPS
Blast Chillen
Shock Freeze
Je kunt de zwarte rijst snel koelen, nadat je hem op smaak hebt gebracht met groenten, met Freddy's Blast Chill functie. Zo kun je het gerecht een hele week in de koelkast bewaren, net zo vers als vers gemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om gekookte rijst met de Shock Freeze functie in te vriezen en deze vervolgens maximaal 8 maanden in de vriezer te bewaren. Zo heb je altijd gekookte Venus rijst klaar om in een paar minuten te bereiden met de saus naar keuze. Het enige dat u hoeft te doen, is de gewenste hoeveelheid in de pan gieten, 1 glas water toevoegen en op middelhoog vuur ongeveer 6-7 minuten regenereren.
Is de tonijn nog niet gefileerd dan kun je Freddy's Shock Freeze functie gebruiken om hem te ontsmetten en ervoor te zorgen dat je de tartaar in alle veiligheid eet. U kunt besluiten om de tonijn in blokjes te snijden of deze heel te laten, deze in te vriezen en minimaal 24 uur in de vriezer te bewaren. U kunt een royale hoeveelheid tartaar bereiden zodat u deze altijd bij de hand heeft, ook voor lunches of last-minute diners. Rauwe vis kan tot 3-4 maanden in de vriezer worden bewaard.