Bereidingstijd: 10 minuten
Invriestijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: laag
AROMATISCH CITROENWATER
1 liter water
1 citroen
5 plakjes verse gember
3 takjes munt
AROMATISCH WATER VAN BOSBESSEN
1 liter water
2 eetlepels bosbessen
3 takjes rozemarijn
AROMATISCH WATER MET ROZE GRAPEFRUIT
1 liter water
1 roze grapefruit
3 takjes rozemarijn
AROMATISCH WATER MET KOMKOMMER EN LIMOEN
1 liter water
1 limoen
½ komkommer
3 takjes munt
PIMM'S MET BEVROREN FRUIT
Voor 2 personen:
120 ml Pimm's likeur
360 ml Ginger Ale
120 ml water
Een halve limoen
Een halve sinaasappel
Een halve citroen
Een halve komkommer
2 takjes munt
Bereidingswijze:
Shock Freeze
AROMATISCH CITROENWATER
Giet het water in een kan en doop de eerder gewassen takjes munt erin. Was de citroen, snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik en dan elk plakje doormidden. Vries de schijfjes citroen en de schijfjes gember in de Freddy® met de Shock Freeze functie een uur in en dompel ze daarna onder in het water met de munt.
AROMATISCH WATER VAN BOSBESSEN
Giet het water in een kan en doop de eerder gewassen takjes rozemarijn erin. Was de bosbessen en vries ze een uur in Freddy® met de Shock Freeze functie en voeg ze daarna toe aan het water met de rozemarijn.
AROMATISCH WATER MET ROZE GRAPEFRUIT
Giet het water in een kan en doop er gewassen takjes rozemarijn in. Was de roze grapefruit, snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik en daarna elke plak doormidden. Vries de grapefruitschijfjes in de Freddy® met de Shock Freeze functie een uur in en voeg het daarna toe aan het water met de rozemarijn.
AROMATISCH WATER MET KOMKOMMER EN LIMOEN
Giet het water in een kan en doop de eerder gewassen takjes munt erin. Was de limoen, snijd hem in partjes en vries hem een uur in met de Freddy® Schock Freeze functie. Schil de komkommer, snijd hem in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik en doe ze in de kan. Voeg de bevroren limoen toe.
PIMM'S MET BEVROREN FRUIT
Snijd het fruit in plakjes van ongeveer 1 cm dik en vervolgens elk plakje doormidden. Zet alles een uur lang in de Freddy® met de Shock Freeze functie. Giet 60 ml Pimm's, 180 ml Ginger Ale, 60 ml water in elk glas en meng dit goed. Doop de munt in het gemixte water en voeg een paar plakjes komkommer en als laatste het bevroren fruit toe.
Tips:
Shock Freeze
Nadat je de aromatische kruiden en bessen hebt ingevroren me de Freddy® kun je ze maandenlang in de vriezer bewaren.